Henning Carlsens 60 års jubilæum

Billede til artiklen Henning Carlsens 60 års jubilæum
I september 1948 begyndte instruktør Henning Carlsen det, han selv kalder "sine lykkelige læreår" på Minerva Film; og siden da har Carlsen bidraget til den danske filmskat med titler som "Dilemma", "Sult", "Man sku' være noget ved musikken", "Oviri" og "Pan".

Jubilæet blev fejret den 16. september i Det Danske Filminstituts restaurant SULT, der som bekendt er opkaldt efter Carlsens mesterværk fra 1966.

"Sult", der er en filmatisering af Knut Hamsuns gennembrudsroman, blev hædret både i Danmark og internationalt. Filmen modtog årets Bodil, det samme gjorde hovedrolleindehaver Per Oscarsson.

Blandt talerne ved jubilæet var instruktørkollega og navnebror Jon Bang Carlsen, og han sagde blandt andet:

"Din begavelse, dit filmiske talent og din styrke til at kæmpe dine egne projekter i gang har resulteret i mesterværker, som vil blive stående. "Sult" hænger dig måske ud af halsen fordi du synes den skygger for alt andet du har lavet, men når du engang om mange år endelig får kæmpet dig igennem 3. akt og når frem til Skt. Peter, så vil han sidde der bag sit skybløde skrivebord i Per Oscarssons skikkelse