Henning Larsen-film i biograferne

PREMIERE. Filminstruktøren Jytte Rex' film om arkitekten Henning Larsen og hans værker kan fra den 3. maj ses i Grand Teatret i København, Café Biografen i Odense, Biffen i Aalborg og Øst for Paradis i Århus.

I "Henning Larsen – lyset og rummet" ser den 86-årige, verdensberømte arkitekt tilbage på sit liv og virke. Han er kendt for fremragende bygningsværker verden over fra Udenrigsministeriet i Saudi Arabien til Stadsbiblioteket i Malmø og tilhører den store generation af danske arkitekter, der – som Jørn Utzon med Operaen i Sydney, og Johan von Spreckelsen med Triumfbuen i Paris – har vakt international opmærksomhed.

Filmens idé er at indkredse arkitekturens væsen med Henning Larsen og hans værker som omdrejningspunkt for associationer til andre store danske arkitekter.

"Henning Larsen er for mig en kunstnerisk præcis arkitekt, som gennem en høj grad af fornemmelse for materialer og lysets betydning for rumforløb skaber disse særlige passager mellem lys og mørke, ude og inde, åbne og lukkede rum", siger Jytte Rex om filmens hovedperson.

"Henning Larsen – lyset og rummet"
Fra torsdag den 3. maj
Grand Teatret i København, Café Biografen i Odense, Biffen i Aalborg og Øst for Paradis i Århus

Tags: Jytte Rex