Himmelskibet udtaget til Berlin

RETROSPEKTIV. Holger-Madsens "Himmelskibet" fra 1918 er første danske film udtaget til næste års Berlinale. Filmen er restaureret og vil også kunne opleves i udvalgte biografer i Danmark.

"Himmelskibet" er en af filmhistoriens allerførste science fiction-film. Den vil blive vist i Berlin sammen med 26 andre film i en retrospektiv-serie, der retter fokus mod science fiction og historiske forestillinger om fremtiden.

I filmen bygger marinekaptajn Avantis Planetaros og dr. Krafft et skib, der kan tage dem til Mars. På Mars møder de til deres store overraskelse ikke blodsugende monstre, men venlige og kærlige vegetariske marsmennesker, der kun ønsker fred og harmoni. Filmen, der blev til på opfordring af direktør for Nordisk Films Kompagni Ole Olsen, var en pacifistisk kommentar til 1. verdenskrig.

Berlin International Film festival 2017 løber fra den 9. - 19. februar.

Skulle man have lyst til at se filmen allerede i dag, kan man med fordel besøge Filmcentralen, hvor stumfilmen er tilgængelig. 

I 2017 vil "Himmelskibet" desuden blive vist på det store lærred i flere af landets biografer i samarbejde med Cinemateket. Hvilke biografer, der beslutter sig for at vise filmen, er endnu ikke fastlagt. 

Dansk plakat

himmelskivet dansk poster

Svensk plakat

himmelskivet svensk poster