Historiske film på Internettet

 

På Danmarks Filmdatabases website er det nu muligt at se mere end 50 korte historiske filmklip. Filmene stammer primært fra stumfilmperioden, men enkelte tonefilm er også tilgængelige.
Filmdatabasen er en omfattende database, der indeholder oplysninger om samtlige danske spillefilm, alle danske stumfilm og godt 500 danske dokumentarfilm. Derudover indeholder Filmdatabasen nu også et mediegalleri med filmklip, plakater, stumfilmprogrammer, stills fra filmene og portrætbilleder af omkring 450 skuespillere og instruktører.Filmdatabasen opdateres dagligt, og mediegalleriet udvikles løbende. Det er planlagt at tilknytte Det Danske Filminstituts filmsamling, hvor rettighederne tillader det. For kortfilm vil det blive i komplet form, mens der for længere film vil være tale om udvalgte scener.Blandt de mere end 50 klip, der allerede er tilgængelige, findes en række optagelser af kongefamilien, eksotiske danse og slædehundekørsel i Fælledparken anno 1897. Filmdatabasen opdateres og redigeres af DFI / Museum & Cinematek, og alle filmklippene er gratis tilgængelige via Filmdatabasens website.

Vi forventer, at Det Danske Filminstituts Peter Elfelt-film, filmene fra Statens Arkiv for Historiske Film, samt de statsligt producerede film fra Dansk Kulturfilm, Ministeriernes Filmudvalg og Statens Filmcentral bliver tilgængelige i de kommende år. Danmarks Filmdatabase
Liste over filmklip
For yderligere oplysninger:

Det Danske Filminstitut
Forskningsmedarbejder Lisbeth Richter Larsen, lisbethrl@dfi.dk,
3374 3546
Museumsinspektør Thomas C. Christensen, thomasc@dfi.dk, 3374 3576