Hjælp filmarkivet med at identificere 4 kongefilm

UKENDTE KONGEFILM. Filmarkivet har fundet fire ukendte danske filmstumper med Kong Christian X og Kongeskibet Dannebrog. Kan du identificere dem?

Det Danske Filminstituts filmarkiv rummer en mængde film, som er helt eller delvist uidentificerede. Blandt disse er fremkommet fire korte film med den danske Kong Christian X og Kongeskibet Dannebrog. Filmene er alle 16mm-stumfilm i sort/hvid af få minutters længde.

Har du stor viden om Kong Christian X eller måske ligefrem kendskab til en eller flere af filmene, hører vi gerne fra dig. Alle informationer har interesse.

In English

The DFI Film Archive contains several unidentified films. Your help in identifying these is much appreciated.

Please use the links below each film to write your comments.

Oplysninger og kommentarer skrives i kommentarfeltet i linket til hver enkelt film.

 

Kongefilm 1

Bemærkninger fra arkivet: I denne film ses Sorgenfri Slot og Kong Christian X, som modtager gæster på slottets trappe. Der er også scener fra haven og scener fra fotografering, og vi ser kongen med en pige på skødet. Men hvad var lejligheden til denne festivitas, og hvem var den lille pige?

I starten og slutningen af filmen vises et skilt med skriften: En Elfelt-film. I filmarkivet har vi mange film, som er optaget af Hoffotograf Peter Elfelt, men de er alle væsentlig ældre end denne film. Om der senere f.eks. har eksisteret et firma, som har heddet Elfelt-film vides ikke, men informationer om det modtages gerne.

Læs mere og kommentér.


 

Kongefilm 2

Bemærkninger fra arkivet: I denne film ses en kvinde og tre børn, der bader. Derefter ses mennesker ombord på et skib – måske Kongeskibet Dannebrog? Kan du identificere kvinden og børnene? Eller trække oplysninger ud af de sparsomme billedinformationer, der gives ombord på skibet?

Læs mere og kommentér.


Kongefilm 3

 

Bemærkninger fra arkivet: I Kongefilm 3 ses Kong Christian X i starten på Kongeskibet Dannebrog. Man ser en trækbro, sandsynligvis en tidlig udgave af Langebro, og sidst i filmen ses nogle mennesker på dækket af Dannebrog. Men hvem er de, og hvornår var de der?

Læs mere og kommentér.


 

Kongefilm 4

Bemærkninger fra arkivet: I Kongefilm 4 er vi til sejllads. Kong Christian X elskede at sejle. Men er vi på Øresund? Hvilken sejlads kunne det være, og hvem er med til kaffe hos kongen sidst i filmen?

Læs mere og kommentér.