Hlynur Pálmasons Vinterbrødre i optagelse

I OPTAGELSE. Hlynur Pálmason, som blev uddannet fra Den Danske Filmskole i 2013, indleder mandag den 11. januar optagelser i Faxe Kalkbrud til sin spillefilmdebut, "Vinterbrødre".

"En broderodyssé, som foregår i et arbejdermiljø en kold vinter." Sådan beskriver den spillefilmdebuterende instruktør Hlynur Pálmason sin kommende film, "Vinterbrødre", der følger to brødre i deres daglige vaner og ritualer, da en splid opstår mellem dem og en anden familie. "Det er en fortælling om mangel på kærlighed, hvor fokus er på den yngste bror og hans behov for at blive elsket og begæret," beretter instruktøren.
 
På skuespillerholdet ses Elliot Hove, Simon Sears, Peter Plauborg, Michael Bostrup, Victoria Carmen Sonne, Lars Mikkelsen, Anders Hove, Birgit Thøt og Jannik Jensen.
 
Hovedparten af "Vinterbrødre" skydes på film i Faxe Kalkbrud, hvor filmholdet er i gang fra mandag den 11. janauar og seks uger frem. Der anvendes lokale statister og et par lokale på filmholdet.
 
Hlynur Pálmason og producer Julie Waltersdorph Hansen dimitterede i 2013 fra Den Danske Filmskole med afgangsfilmen "En maler", og "Vinterbrødre" laver de sammen med flere fra deres årgang: fotograf Maria von Hausswolff, lyddesigner Lars Magnus Halvorsen og klipper Julius Krebs Damsbo.
 
Hlynur Pálmason har selv skrevet manuskript. Julie Waltersdorph Hansen producerer for Masterplan Pictures med Per Damgaard Hansen som eksekutiv producer og islandske Join Motion Pictures som koproducent. Filmen har modtaget produktionsstøtte på 5 millioner kr. fra New Danish Screen, Det Danske Filminstitut, ved projektredaktør Marie Schmidt Olesen. "Vinterbrødre" har forventet premiere i 2017.