Hollow Land Oscar-shortlistet

OSCAR. Michelle og Uri Kranots dansk-producerede animationsfilm "Hollow Land" er indstillet til en Oscar i kategorien bedste korte animationsfilm.

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences har udvalgt ti animationskortfilm, som har mulighed for at gå videre til en endelig nominering til en Oscar. Blandt filmene er "Hollow Land", der er instrueret af herboende Michelle og Uri Kranot og produceret af Marie Bro.

"Det er helt fantastisk, og vi er selvfølgelig meget glade. Særligt fordi den er lavet af hjerteblod. Den er blevet til på lange aftener over en periode på to år, hvor Michelle og Uri har lavet film bag mørke gardiner," fortæller producer Marie Bro.

"Hollow Land" handler om menneskets evige søgen efter et hjem. Berta og Solomon ankommer til et land, hvor de håber, de kan finde ro efter deres mange rejser. Men har de fundet Utopia... eller er det bare endnu et stop på deres lange rejse?

Filmen har været vist på næsten 40 festivaler verden over og har vundet fem priser. Nu går turen måske til Hollywood. Medlemmer fra akademiet vil i december snævre feltet ind til mellem tre og fem film. De endelige Oscar-nomineringer vil blive meldt ud torsdag den 16. januar, og selve Oscar-uddelingen finder sted den 2. marts.

Filmen er produceret af Dansk Tegnefilm i samarbejde med National Film Board of Canada og franske Les Films de l'Arlequin. Den Vestdanske Filmpulje har støttet, og The Animation Workshop i Viborg har hjulpet til i produktionen.

Trailer