"Hospitalsbørn" i biografen

Instruktøren Lars Bo Kimergård vil i den kommende uge præsentere sin dokumentarfilm "Hospitalsbørn" i biografer i Odense, Århus og København.

Instruktøren måtte som barn tilbringe lange perioder på hospitalet pga. lidelsen grøn stær. Hans dokumentarfilm går tæt på fire voksne mennesker, som har været hospitalsbørn. I et enkelt og usminket filmsprog fortæller Else, Stine, Morten og Renate om deres indlæggelser: om sorgen, følelsen af at blive ladt alene og rædslen for den hvide kittel. Oplevelser som fik betydning for udviklingen af deres personligheder.

Filmen vises med præsentation og Q&A med instruktør Lars Bo Kimergård i Café Biografen i Odense den 19. november kl. 19, i Øst for Paradis i Århus den 21. november kl. 17 og i Vester Vov Vov i København den 23. november kl. 18.15.

I Vester Vov Vov vises filmen frem til den 29. november.

Cinemateket i København viser filmen søndag den 2. december kl. 15 med efterfølgende diskussion, hvor instruktøren, leder af Rigshospitalets Børn og Unge Projekt Charlotte Blix, samt børnelæge og læge i Sundhedsstyrelsen Ole Andersen sammen med filmens fire hovedmedvirkende vil være til stede. Billet bestilles på tlf. 3374 3412.

"Hospitalsbørn" er produceret af Mikkel Stolt for Fenris Film & Multimedia ApS. Fra den 25. november kan filmen købes på dvd på www.sundhedsoplysning.dk, og skoler og biblioteker kan streame filmen på www.filmstriben.dk.

For yderligere oplysninger:
Se websiden Hospitalsbørn.