Hovedpris til "AFR" i Rotterdam

Morten Hartz Kaplers spillefilm "AFR" modtog hovedprisen, VPRO Tiger Award, ved afslutningen af den højt estimerede Internationale Filmfestival i Rotterdam, der blev afholdt 24. januar til 4. februar.
Juryen, som i år havde Toronto International Film Festivals direktør, Piers Handling, som formand, uddelte prisen til fire af konkurrencefilmene, og begrundede valget af "AFR" med, at "Denne raffinerede polemiske film kommenterer sløringen af grænsen mellem virkelighed og fiktion. Den komplekse fortællestil er opnået ved en exceptionel klipning, som fører til en provokerende analyse af moderne medier og politikeres måde at manipulere offentligheden på."
"AFR" er produceret af Zentropa-producer Meta Louise Foldager for Liberty Film ApS og lavet på Filmværkstedet på Det Danske Filminstitut. I næste uge vises den for filmkøbmændene på Berlin Filmfestivalens marked.
Den Internationale Filmfestival i Rotterdam: www.filmfestivalrotterdam.com
DFI fact sheets: AFR
For yderligere oplysninger: Det Danske FilminstitutChristian Juhl Lemche, 3374 3464, christianjl@dfi.dk Lars Fiil-Jensen, 3374 3559, larsf@dfi.dk