How Are You i biograferne

PREMIERE. Jannik Splidsboels dokumentarfilm "How Are You", der i februar havde verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin, kan nu ses i danske biografer fra torsdag den 24. marts.

Først blev den inviteret til Berlin. Siden har Jannik Splidsboels dokumentarfilm "How Are You" modtaget stribevis af invitationer til festivaler verden over, og senest har Hot Docs i Canada, der er den største nordamerikanske dokumentarfilmfestival (28. april-8. maj) indbudt filmen.

"How Are You" følger kunstnerduoen Elmgreen & Dragset, der siden midten af halvfemserne har ageret rundt om i verden med iøjnefaldende værker og udstillinger.

Filmen præsenterer en lang række af de to kunstneres projekter og fortæller om tilblivelsen af værkerne og om de to "depraverede homodrenge" og kunstnerrebellers liv og karriere – helt tilbage fra dengang Ingar Dragset hjalp sin kæreste, kunstnerspiren Michael Elmgreen, med at strikke det, der blev deres første værk, en lyserød Instant Baby – frem til den glamourøse åbning af deres udstilling på Biennalen i Venedig i 2009, hvor de stod bag den danske og den nordiske pavillon.

"How Are You" er produceret af Henrik Underbjerg og Stefan Frost for Radiator Film med udviklings- og lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Vises i Grand Teatret i København, Café Biografen i Odense, Øst for Paradis i Aarhus og Biffen i Ålborg.

Se trailer: