Hvidsten Gruppen for hørehæmmede

INITIATIV. Regner Grasten Film tilbyder landets biografer med digitalt udstyr en dansk tekstet kopi af "Hvidsten Gruppen", så hørehæmmede også kan få en god oplevelse i biografen.

I Danmark er op mod ti procent af befolkningen hørehæmmet i større eller mindre grad. Med digitaliseringen af landets biografer er det blevet både lettere og billigere at lave kopier af film, der tilfredsstiller denne gruppes særlige behov. Regner Grasten Film tilbyder nu alle landets biografer med digitalt udstyr en kopi af "Hvidsten Gruppen" med dansk tekstning, så hørehæmmede også kan får en god oplevelse i biografen.

Det Danske Filminstitut støtter initiativet, og direktør Henrik Bo Nielsen udtaler:

Fakta

Hørehæmmede havde i april mulighed for at opleve "En kongelig affære" med danske undertekster. Døvefilm har i samarbejde med Zentropa og Nordisk Film Biografer gjort Nikolaj Arcels historiske drama tilgængelig i tre af landets biografer.

"Regner Grastens publikumssucces om "Hvidsten Gruppen" bliver frontløber i et forsøg på at sikre bedre adgang til biografoplevelse med danske film for landets mange hørehæmmede – når de første erfaringer er indhøstet vil Det Danske Filminstitut efter sommerferien fortsætte med at støtte en række forsøg, der skal godtgøre om, der er et potentiale."

Fra producent Regner Grasten lyder det:

"Vi er rigtig glade for, at Det Danske Filminstitut bakker op om forsøget, som er udtryk for respekt for den generation, der netop med en film om modstandsbevægelsen har særlige krav på adgang til filmen i biografen. Det er også vigtigt at pointere, at uden filmforligets ordning om digitalstøtte, vil dette forsøg aldrig kunne gennemføres. 'Hvidsten Gruppen's succes ude i de små biografer viser, at film i biografen er kommet for at blive, og vi kan kun opfordre politikerne til at bakke op omkring de danske biografer, for her ligger succesen for dansk film mange år frem i tiden."