Hvor ligger juleland?

"Hvor ligger juleland?", en ny dansk tegnefilm for de yngste, får premiere den 29. november og vises i december i biografer og på kunstmuseer flere steder i landet.

Karl Ludvig er en syv centimeter høj piberensernisse, som hver eneste jul bliver stillet op foran honningkagehuset i et trygt og rart julelandskab af bomuldsvat. Men et år går det galt! Et vindpust kaster Karl Ludvig ud i den store, skræmmende verden. Og så må Karl Ludvig kæmpe sig tilbage til Juleland og juleglæden igen.

Liller Møller, der er kendt for en lang række film for børn og unge, 'Helmuth Olsens mave', 'Mortens badebold', 'Ska' jeg på nu?', 'Verdens værste mor' m.fl., har skrevet manuskript, instrueret, animeret og klippet den 24 minutter lange film, baseret på hendes egen bog. Filmen er en dansk-svensk koproduktion, støttet af filmkonsulent Bodil Cold-Ravnkilde, Det Danske Filminstitut.

I skrivende stund er der programlagt visninger i København, Århus, Aalborg, Hjørring, Vejle, Odense, Roskilde, Stege og Rø. På www.filmforsyningen.dk kan man bl.a. se klip fra filmen og følge med i en opdateret liste over filmens mange visninger.

Filmen indgår fra premieredagen i Det Danske Filminstituts distribution til biblioteker og skoler. Den distribueres på både 35mm film og i digitale formater.

For yderligere oplysninger:
Filmforsyningen Ulla Hjorth Nielsen, 6134 4130