Hvordan bliver film- og tv-branchen mere bæredygtig?

Bæredygtighed. Den 25. oktober satte Filminstituttet, Vision Denmark og Creative Europe Desk Denmark fokus på bæredygtighed i film- og tv-branchen med et stort brancheseminar med mere end 100 deltagere. Arrangementet blev filmet og kan ses her.

Hvad kan vi i den danske film- og tv-branche gøre for at nedbringe CO2-udledninger og opnå mere bæredygtige produktioner?

Det var det store spørgsmål på brancheseminaret om bæredygtighed, der blev afholdt hos Filminstituttet i samarbejde med Vision Denmark og Creative Europe Desk Danmark den 25. oktober.

Her fik branchen indblik i metoder til at opgøre CO2-aftryk, hvordan man konkret kan omstille sine arbejdsgange, og hvordan man kan få bæredygtighedscertificeret sin produktion.

Desuden fortalte Anders Morgenthaler om arbejdet med at gøre produktionen af tv-serien 'Try Hard' bæredygtig, og Korina Gutche fra Bluechild Film delte erfaringer fra film- og tv-produktioner i Tyskland, inden et panel med Filminstituttets direktør Claus Ladegaard, Jørgen Ramskov (Producentforeningen), Julie Lind-Holm (New Creations) og Caroline Gjerulff (Vision Denmark) diskuterede emnet fra et mere strukturelt perspektiv.

Se hele arrangementet