Hvorfor fattigdom? på DR2

PREMIERE. I november stiller DR og 70 tv-stationer verden over spørgsmålet "Hvorfor fattigdom?" med otte store dokumentarfilm. DR2 viser tirsdag og onsdag fire af dem. 

70 tv-stationer, der dækker mere end 180 lande viser i denne uge de otte internationale dokumentarfilm, der indgår i kampagnen "Hvorfor fattigdom?". Filmene ledsages af radioprogrammer, live-events, undervisningsmateriale, debatfora og en lang række kortfilm, som er tilgængelige på nettet.

I dag og i morgen kan fire af de store dokumentarer ses på DR2.

Hvorfor fattigdom?

"Penge, magt og den amerikanske drøm", "Kvinder med power", "Stakkels os" og "Kampen om jorden" er fire af otte store dokumentarfilm i den internationale kampagne Hvorfor fattigdom?, der sætter fokus på ulighed og fattigdom i verden.

De otte film er skabt af internationale instruktører og sendes verden over fra 25. til 30. november. Herhjemme vises filmene på DR, der har været med til at skabe kampagnen og filmene. Alle film er produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut.

I kampagnen indgår også kortfilm, websites, debatfora og arrangementer.

Følg Hvorfor fattigdom? på dr.dk

Følg den internationale kampagne Why Poverty?


De 8 dokumentarfilm på DR

Tyveriet af Afrika
DR1 søndag 25. nov. 21.55

Velkommen til verden
DR1 mandag 26. nov. 21.55

Den håbløse skole
DR2 mandag 26. nov. 23.00

Penge, magt og den amerikanske drøm
DR2 tirsdag 27. nov. 20.30

Kvinder med power
DR2 tirsdag 27. nov. 21.30

Stakkels os
DR2 tirsdag 27. nov 23.00

Kampen om jorden
DR2 onsdag 28. nov. 23.00

Send flere penge!
DR1 torsdag 29. nov. 23.00


filmstriben.dk

De otte film kan allerede ses på bibliotekerne fra 19. nov.

Uddannnelsesinstitutioner kan se med fra 26. nov.

Filmene kan ses derhjemme fra den 3. dec.

"Penge, magt og den amerikanske drøm"

DR2 tirsdag den 27. nov. kl. 20.30

pengemagt
"Penge, magt og den amerikanske drøm". Foto: Jigsaw Production

På adressen 740 Park Avenue i New York bor nogle af USA's mest velhavende mennesker. Ti minutter derfra, på den anden side af Harlem floden, findes en anden Park Avenue. Gaden ligger i det sydlige Bronx, hvor 40% af indbyggerne tjener mindre end 40$ om dagen. Instruktøren Alex Gibney ser på den stærkt voksende ulighed i USA med udgangspunkt i disse to adresser.

"Kvinder med power"

DR2 tirsdag den 27. nov. kl. 21.30

kvindermedpower03
"Kvinder med power". Foto: Mona Eldaief

Rafea er en kvinde fra en fattig by i Jordan, som bliver tilbudt at rejse til Indien og lære at installere solpaneler på Barefoot College. For Rafea er det en stor chance, men rejsen vil samtidig have store konsekvenser for hende og hendes familie. Hun er mor til fire og gift med en mand, der ikke billiger, at hun skal dygtiggøre sig. I Indien viser det sig hurtigt, at Rafea er en af de dygtigste elever på skolen, men midtvejs i forløbet bliver hun ringet op fra Jordan. Hendes mand truer med at lade sig skille og tage børnene fra hende, og det får hende til at vende tilbage til Jordan, hvor hun får overbevist sin mand om, at hun skal være i Indien. Filmen følger den personlige forvandling Rafea gennemgår, fra hun tager væk fra sin familie og landsby for første gang, til hun kommer hjem igen med helt nye færdigheder.

Læs mere: Kvinder på solenergi.

"Stakkels os"

DR2 tirsdag den 27. nov. kl. 23.00

stakkelsos
"Stakkels os". Framegrab

Der har altid været fattige mennesker, men holdningerne til dem har ændret sig. Ben Lewis' film fører os på en historisk rejse om fattigdom gennem tiden med start helt tilbage i den yngre stenalder. Rejsen er som en drøm. Du falder i søvn, bliver fattig og fortsætter fra det ene århundrede til det næste. Når du vågner af drømmen, er du så blevet klogere på fattigdom i dag?

"Kampen om jorden"

DR2 onsdag den 28. nov. kl. 23.00

kampenomjorden
"Kampen om jorden". Foto: Normal Life Picture

75% af Malis befolkning er landmænd, men rige jordhungrende nationer som Kina og Saudi-Arabien lejer landets jord og omdanner store områder til landbrugsindustri. Mange malinesiske bønder er bekymrede, og Hugo Berkeley og Osvalde Lewats film følger deres kamp for at ændre landets fødevaremangel og komme ud af fattigdom.

Tags: