I lossens time til England

Søren Kragh-Jacobsens "I lossens time" med Sofie Gråbøl i hovedrollen er nu solgt til engelsk biografpremiere. Filmen får dansk biografpremiere torsdag den 23. maj.

Nimbus Film kan her tre måneder før den danske premiere offentliggøre, at den britiske biografdistributør Arrow Films, har sikret sig rettighederne til britisk biografpremiere på Søren Kragh-Jacobsens psykologiske drama "I lossens time". 

Sofie Gråbøl spiller præsten Helen. Hun bliver kontaktet af en psykolog, der har desperat brug for hjælp. Pykologen Lisbeth leder et eksperiment på en lukket institution med traumatiserede og voldelige indsatte. Men eksperimentet tager en uhyggelig udvikling, da en ung mandlig patient forsøger at begå selvmord med den begrundelse, at det er Guds plan. I en kamp mod tiden må de to kvinder arbejde sammen for at forstå drengen og redde hans sårede sjæl.

Søren Kragh-Jacobsen, Jonas T. Bengtsson og Tobias Lindholm har skrevet manuskriptet, der er baseret på et forlæg af Per Olov Enquist. Ud over Sofie Gråbøl består skuespillerholdet af Signe Egholm Olsen, Frederik Johansen, Søren Malling og Börje Ahlstedt på rollelisten. Lars Bredo Rahbek producerer for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Steen Bille.

Arrow Films, som har rettighederne til "I lossens time" i Storbritannien, har også stået bag den britiske distribution af andre store danske film som "Jagten" og "Forbrydelsen". Herhjemme er "I lossens time" en del af Biografklub Danmarks tillægspakke, og filmen får biografpremiere torsdag den 23. maj.

ilossenstime_plakat