Ida bliver Polens Oscarkandidat

OSCAR. Pawel Pawlikowskis polsk-danske koproduktion "Ida" er valgt som Polens kandidat til den kommende Oscaruddeling.

"Ida", der er produceret af polske Opus Film i samarbejde med danske Phoenix Film, bliver Polens bud på årets ikke-engelsksprogede film ved de kommende Oscaruddelinger. 

Filmen har siden sin verdenspremiere på Telluride Film Festival i Colorado befundet sig i en sand prisregn på internationale filmfestivaler, hvor det foreløbig er blevet til 40 priser. Blandt andet har den modtaget prisen for bedste film på London Film Festival og på Warszawa Film Festival samt den internationale kritikerpris på Toronto International Film Festival. 

"Det har været fantastisk at arbejde med en film som har erobret festival efter festival, marked efter marked og hjerte efter hjerte. Nu håber jeg, at den store succes filmen har haft i specielt USA, kan skubbe os det sidste stykke i retning mod de helt store internationale priser," fortæller filmens danske producer Christian Husum, Phoenix Film. 

Udover at være blevet valgt til Polens bud til de kommende Oscars er "Ida" også udtaget blandt de tre sidste film i dysten om den tværeuropæisk LUX Film Prize, der hvert år uddeles af Europaparlamentet. 

Filmen er solgt til 53 lande gennem det danske salgsselskab Portobello Film Sales og har fulgt festivalsuccessen op med gode anmeldelser og et overraskende godt billetsalg, der i USA bringer den op blandt de allerbedst sælgende udenlandske film i år. I Frankrig er "Ida" blevet den bedst sælgende polske film i over 60 år. 

Dansk producer på filmen er Christian Falkenberg Husum, og i Danmark distribueres "Ida" af Camera Film med premiere den 27. november. 

Filmen er indspillet med støtte fra Det Danske Filminstitut.

IDA TRAILER from Det Danske Filminstitut on Vimeo.