IDFA åbner med stærk dansk deltagelse

Billede til artiklen IDFA åbner med stærk dansk deltagelse
Seks nye danske film er udtaget til IDFA, Den Internationale Dokumentarfilmfestival i Amsterdam, der anses for den vigtigste dokumentarfilmbegivenhed i verden. Festivalen afholdes 20.-30. november.

Vinderen af året CPH:DOX Award samt Amnesty Award, Anders Østergaards "Burma VJ - Reporting from a Closed Country" deltager i IDFA's Joris Ivens Competition sammen med 16 andre dokumentarfilm af spillefilmlængde om festivalens fornemste pris. "Burma VJ" er en rystende beretning om burmesiske aktivister, der med skjult videokamera og livet som indsats dokumenterer fra Burma under folkeoprøret for godt et år siden. Filmen deltager også i programmet Movies that Matters sammen med ni andre film, der fokuserer på menneskerettigheder.

Janus Metz' "Fra Thailand til Thy" om thailandske kvinder, der søger at finde lykken i det nordlige Danmark, deltager i 'Silver Wolf Competition', festivalens konkurrence for dokumentarfilm af op til en times varighed. Janus Metz er også repræsenteret i serien 'Reflecting Images: Panorama' med opfølgeren "Fra Thy til Thailand", der modtog en special mention på CPH:DOX.

Andreas Kofoed, der er på sit sidste år på Filmskolen, deltager på IDFA med to film: "A Day in the Smoke", som følger livet på en café i Cairo, er udtaget til 'Reflecting Images: Panorama'. Og "12 toner ned" om en talentfuld kordreng, hvis stemme går i overgang, er udtaget til festivalens program med dokumentarfilm for børn, Kids And Docs, der også byder på Anders Gustafssons og Patrik Books "Lille voksen" om Xenia på 13, som har så travlt med at tage sig af sin enlige mor og sine søskende, at det kan være svært at få plads til et normalt teenageliv.

FILM #64 SPECIAL ISSUE
Den årlige dokumentarfilmudgave af DFI's engelsksprogede magasin FILM er netop udkommet med artikler om aktuelle danske film og filmfolk. FILM #64

På FILMupdate TEMA: CPH:DOX og IDFA 2008 findes en lang række artikler på dansk om de danske film på CPH:DOX og IDFA.

Se også International Documentary Filmfestival Amsterdam, IDFA: www.idfa.nl