IDFA starter i dag

Verdens vigtigste dokumentar-event ruller i dag den røde løber ud i Amsterdam. 11 danske produktioner deltager på den prestigefulde festival i år.

De danske dokumentarfilm bringer os sammen med bl.a. en genial opfinder, en dansk terrorist, to uortodokse borgmestre og helt almindelige mennesker hele verden rundt – fra Japan og Columbia til Nordsverige og Jylland. Diversiteten i filmene er stor og succesen slående med 11 deltagende film – heraf fem i konkurrence.

Danske film på IDFA:

IDFA Competition for Mid-Length Documentary

IDFA Competition for Short Documentary

IDFA Competition for Student Documentary            

  • "Nordlys" / Kristoffer Kiørboe / Den Danske Filmskole
  • "Book of Miri" / Katrine Philp / Den Danske Filmskole

Reflecting Images

Kids & Docs

Den Internationale Dokumentar Filmfestival i Amsterdam fortsætter frem til den 29. november. Onsdag den 25. november nomineres tre film fra hvert konkurrenceprogram.

Screening-tider for de danske film på IDFA  (pdf)

Anders Østergaard er i år medlem af IDFA Competition for Mid-Length Documentary Juryen. Sidste år vandt Østergaard hovedprisen med sin dokumentarfilm om den burmesiske munkeopstand, "Burma VJ – Reporter i et lukket land", der i år vises på festivalen i serien Reflecting Images: Panorama.

Trailers, stills, facts og interview-bidder

Trailers, stills, facts og interview-bidder til nogle af de deltagende film er samlet i det grafiske web-magasin FILM#Special IDFA 2009, som det Danske Filminstitut har produceret i anledning af IDFA.

FILM#67

I DFI's engelsksprogede magasin FILM#67 kan du læse artikler om aktuelle danske film og filmfolk. Artikler fra bladet publiceres løbende på dansk på FILMupdate.

Links

Læse mere om festivalen på www.idfa.nl

Special_IDFA09_210b
Tags: