Images Festival åbner i morgen

FESTIVAL. I morgen slår Images Festival igen dørene op. Programmet er spækket af kreativitet, og festivalen byder blandt andet på to verdenspremierer på dokumentarfilm og en minibiograf på Dronning Louises Bro i København.

Images Festival åbner i morgen og afholdes i Danmarks tre største byer, København, Aarhus og Aalborg frem til den 7. september. Images er en festival med samtidskunst fra udviklingslande, opdelt i genrerne musik, litteratur, scenekunst, formidling, børn, kunst og film. Der vil blive vist en lang række film, hvoraf to får verdenspremiere.

Not at home

De to dokumentarfilm "Not at home" og "Taprabana" har verdenspremierer på Images Festival. "Not at home" er instrueret af den afghanske instruktør Shahrbanoo Sadat og giver en ny vinkel på krigen i Kabul i Afghanistan med dens kritik af tilbagetrækningen af soldater. Filmen skildrer en families frygt og utryghed fra de krigsramte områder.

Premiere-info

"Not at home" og "Taprabana" har premiere i Aalborg i Biffen lørdag kl. 21.00, i københavn i Grand Teatret søndag kl. 16.40 og i Aarhus i Øst for Paradis tirsdag kl. 19.00.

Se programmet og bestil billetter

Taprabana

Efter "Not at home" blødes stemningen op, når komedie- og dokumentarfilmen "Taprabana" vises. Filmen er instrueret af den portugisiske instruktør Gabriel Abrantes og den sri lankanske instruktør Vimukthi Jayasundara og skildrer en af Portugals største digtere Luis Camões. Luis Camões befinder sig i de daværende portugisiske kolonier i Kina og Indien, hvor han ryger opium og hænger ud med sin kinesiske kæreste. Konflikten opstår, da Luis Camões får skriveblokering og fortællingen bærer seerne gennem en fængsling, et dødsfald og en skibsulykke, inden digterens skriveblokering ophører, og han skriver, det der nu er blevet hans mest anerkendte værk "Portugiserne".

Film i byen

I København vil de fleste film blive fremvist i Grand Teatret samt de fleste events blive afholdt på Dronning Louises Bro, hvor der også midt på broen åbner en minibiograf med titlen Black Box Bio. Læs Københavns program

Men Images Festival afholdes langt fra kun i København. I Aalborg vises film i Biffen og på Platform4, og Karolinelund vil indramme placeringen for de fleste events. Læs Aalborgs program

Biffens samarbejdspartner Øst for Paradis afholder filmforestillingerne i Aarhus, hvor Godsbanen primært vil være locationen for Images Festival. På Godsbanens Radar, Remisen og i Den Rå Hal afholdes foredrag og seminarer om film. Læs Aarhus' program

Alle programmerne indeholder oversigtskort.