Impact Award til The Act of Killing

IMPACT AWARD. Joshua Oppenheimers "The Act of Killing" vandt The Puma Impact Award i nat i New York.

"Tillykke til holdet bag 'The Act of Killing' med PUMA Impact Award 2013. PUMA er stolt over at støtte film, der hurtigt viser deres synlige indflydelse på vigtige sociale spørgsmål."

Sådan lød det, da Joshua Oppenheimers "The Act of Killing" i nat modtog the PUMA Impact Award 2013 i New York.

Juryen udtalte:

"'The Act of Killing' er et rystende og unikt kunstværk, der rækker ud over tid og sted og i mange år frem vil berige enhver, der får chancen til at se det. Værket brillerer stolt og har allerede haft en enorm indflydelse: Næsten alene har det åbnet den smertefulde dialog om folkedrabet i Indonesien, som krævede mere end en million menneskeliv. Som film har det potentiale til at ændre genren, og som kunst rejser det den dybe indsigt i vores natur, som 'ondskabens banalitet' byder på. Dermed rækker dets indflydelse langt videre end Indonesien og bliver et bidrag til hele menneskeheden".

Signe Byrge Sørensen, der har produceret filmen for danske Final Cut for Real, udtalte efterfølgende fra New York:

"Det er fantastisk, men det er vigtigt at sige, at det først og fremmest er alle de folk, som vi samarbejder med i Indonesien, og som har stået for at få filmen ud og brugt og diskuteret den i alle mulige sammenhænge, som prisen er til. Det er dem, der burde have stået på scenen i aften."

Prisen ledsages af 50.000 USD. Halvdelen af beløbet går til filmmagerne for deres kreative indsats, den anden halvdel bruges til at støtte filmens fortsatte kampagne for at skabe forandring.

Puma Impact Award vurderer ikke blot de nominerede films resultater på deres politiske indflydelse, men måler også på antallet af biografer, tv-stationer, festivaler, priser, trailer-visninger, websitebesøg, Facebook likes og Twitter followers, filmen kan prale med.

Læs Indiewire's How Do We Measure the Impact of Documentaries?

Se også oversigt over alle de store nomineringer, filmen har modtaget i denne Awards Season: The Act of Killing nomineret igen.