Indbydende dokumentarprojekter

IDFA. Fire danske filmhold arbejder på at få den sidste finansiering på plads under dette års IDFA Forum i Amsterdam, hvor tv-stationer og filmfonde fra hele verden er på udkig efter nye stærke dokumentarprojekter.

Fire danske dokumentarfilmprojekter bliver i disse dage præsenteret på Forum i Amsterdam under dokumentarfilmfestivalen, IDFA. Janus Metz og Daniel Dencik har været på ekspedition i uudforskede grønlandske bugter, Berit Madsen kigger efter stjerner med en ung kvindelig iransk astronom, Michael Madsen overvejer et besøg fra det ydre rum, mens Katrine Kjær undersøger skyggesiderne ved adoption af børn. 

Hvert hold har femten minutter til at fortælle om deres projekt, vise en promotion-trailer og svare på spørgsmål fra tv-stationernes redaktører. Hvis der er interesse blandt nogle af tilhørerne, aftales efterfølgende møder.

De udvalgte film

Ekspeditionen til verdens ende

En arktisk skonnert tungt bevæbnet med kunst og videnskab med kurs mod den mest spektakulære natur ved verdens ende. Menneskeskabt hastighed og effektivitet konfronteres med isens kræfter.
Instruktører: Daniel Dencik og Janus Metz
Producer: Michael Haslund-Christensen for Haslund Film

Læs mere om projektet: Apocalypse North
Interview med Janus Metz: From Helmand to the End of the World

Break of Dawn

Iranske Sepideh ønsker at blive astronaut. Men når man er en pige på bare 16 år, kan det ikke undgås, at de natlige stjernekigger-ture i ørkenen er en torn i øjet på familien.
Instruktør: Berit Madsen
Producere: Stefan Frost og Henrik Underbjerg for Radiator Film

Læs mere om projektet: Aiming for the Stars

The Visit

En filosofisk doku-komedie og en konkret og videnskabelig undersøgelse af scenariet ved besøg fra det ydre rum. Har rumvæsner menneskerettigheder? Hvad ville vi fortælle dem om os selv? Og hvordan?
Instruktør: Michael Madsen
Producer: Lise Lense-Møller for Magic Hour Films

Læs mere om projektet: Knock Knock
Interview med Michael Madsen: Visitors from Outer Space 

Mercy Mercy

Adoption er mange gange en win-win-situation. Forældreløse børn bliver forsynet med forældre, og barnløse bliver velsignet med børn. Men bag den drøm gemmer sig en anden virkelighed.
Instruktør: Katrine Kjær
Producere: Miriam Nørgaard, Jesper Jack og Sara Stockmann for Fridthjof Film

Læs mere om projektet: Win-Win Adoptions?

Forum begyndte mandag den 21. november og slutter onsdag den 23. november.

Læs mere om FORUM

Tags: IDFA 2011