Ingen Oscars til dansk film

OSCAR 2017. Der blev ingen statuetter til dansk film i nat ved prisuddelingen i Los Angeles.

De to danske film "Under sandet" og "Silent Nights" måtte begge nøjes med deres Oscar-nomineringer.

Henrik Bo Nielsen, direktør for Det Danske Filminstitut, udtaler efter søndagens filmfest i Los Angeles:

"Der blev desværre ingen Oscar til en dansk film i nat. Det havde været dejligt med den belønning. Alligevel kan vi være stolte over, at Filmakademiet i de seneste ti år næsten hvert år har nomineret en eller flere danske film."

"I år havde vi hele to film med, og der er grund til at takke holdene for den kæmpe indsats, de har gjort for at repræsentere deres film i de seneste mange måneders forberedelser. Statuetter eller ej, de har på smukkeste vis demonstreret, at dansk film er i live og kæmper, og for begge instruktører er der al mulig grund til at glæde sig til 'næste gang'."

Martin Zandvliets "Under sandet" var nomineret til titlen som bedste ikke-engelsksprogede film, mens Aske Bangs "Silent Nights" var nomineret i kategorien for bedste live-action kortfilm. Vinderne i de to kategorier blev den iranske "The Salesman" af Asghar Farhadi og den ungarske kortfilm "Sing" af Kristof Deák og Anna Udvardy.

Joachim-Malling-og-Mette-Bock_Oscar 2017
Kulturminister Mette Bock bakkede op om de danske film til Oscar-festen den 26. februar i Hollywoods Dolby Theatre – her sammen med Det Danske Filminstituts bestyrelsesformand Joachim Malling og "Oscar". Foto: DFI

Tags: Oscar 2017