Interaktiv legeplads på BUSTER

BUSTER Filmfestival præsenterer i år det nye initiativ BUSTERs Medielab. Under hele festivalen vil der i Pressen i Politikens Hus være skattejagt, skoleworkshops og weekendworkshops for familien.

Som noget nyt arrangerer BUSTER i år en række medieworkshops for skoler, lærere, pædagoger og i weekenderne for hele familien.

"Da film kun er ét af mange medier som børn og unge i dag bruger, er BUSTERs Medielab det naturlige skridt, en filmfestival for børn og unge må tage for at udvikle og styrke deres kompetencer i det voksende medielandskab", fortæller arrangørerne bag festivalen. "Målsætningen er, at de bliver klogere på og i stand til at forholde sig kritisk til de medier, de forbruger. "

Lørdag og søndag den 11.-12. september og 18.-19. september er BUSTERs Medielab åbent for familier i tidsrummet 10.00-18.00. Her er der mulighed for at deltage i ni forskellige workshops, hvor det blandt andet er muligt at animere sit eget eventyr eller tage på tidsrejse i læringsspillet Playing History. Billetterne koster 15 kroner pr. person og købes i døren.

Digital efteruddannelse til lærere og pædagoger

Tirsdag den 14. september arrangerer BUSTERs Medielab otte lærer- og pædagogworkshops klokken 14.00-17.00.

"Med vores nye initiativ BUSTERs Medielab ønsker vi at imødekomme behovet for efteruddannelse på den digitale front, hvor den hurtige udvikling på IT-området og børn og unges veludviklede kompetencer skaber nye udfordringer for lærere og pædagoger."

Her er der mulighed for at lære at inddrage blandt andet leranimation og computerspil i undervisningen. Deltagelse koster 100 kr., og billetter kan købes på BUSTER.dk.

I hverdagene 13.-17. september er der workshops for skoleklasser klokken 9.00-13.00. Disse workshops koster 15 kroner, og det fulde program kan ses på BUSTER.dk

BUSTERs Medielab

Tid: 9.-19. september
Sted: Pressen i Politikens Hus
Billetter: Bestilles og købes på www.buster.dk. Pris: 15 kr. (100 kr. for lærerworkshops).