International filmkunst i biograferne

ARTHOUSE. Tre internationale arthousefilm har premiere i september med støtte fra Filminstituttet. Britiske ”God's Own Country” og schweiziske ”Nye tider” får begge premiere 14. september, og "I am Not Your Negro" får premiere 28. september.

Filminstituttet støtter hvert år danske biografdistributører i at lancere og distribuere 15-20 internationale arthousefilm. Tre af disse film har premiere i september måned. 14. september er der premiere på britiske Francis Lee’s ”God’s Own Country” og Petra Biondina Volpes schweiziske kvindekampsdrama ”Nye tider”. 28. september får Raoul Pecks amerikanske dokumentarfilm "I Am Not Your Negro" premiere.

”Filminstituttet understøtter danske arthousedistributører, så befolkningen får mulighed for at opleve vigtig og markant international filmkunst i biografen – uden støtten ville mange betydelige arthousefilm ikke blive vist på det store lærred,” fortæller Flemming Kaspersen, redaktør med ansvar for biografstøtte, danske festivaler og arthousefilmstøtte.

Støtte til lancering og distribution af udenlandske arthousefilm

Det Danske Filminstitut kan yde støtte til lancering og distribution af udenlandske arthousefilm i Danmark.

Støtten ydes til udenlandske arthousefilm med markante og anerkendte kunstneriske kvaliteter, som vurderes ikke at kunne klare sig under normale markedsmæssige vilkår. 

Formålet med støtteordningen er at sikre kunstnerisk kvalitet samt kulturel og geografisk diversitet og mangfoldighed i udbuddet af film, primært på det danske biografmarked, sekundært på andre distributionsplatforme.

Læs mere om støtteordningen.

God’s Own Country

Filmen, der udspiller sig i Yorkshire, handler om den unge fårefarmer Johnny, der er følelsesmæssigt ude af balance. Han dulmer sine frustrationer med seriøs druk og tilfældig sex, indtil han begynder et intenst forhold til en rumænsk sæsonarbejder. ”God’s Own Country” har vundet priser i både Berlin og på Sundance.

Filmen distribueres af Miracle Film.

Nye tider

Filmen udspiller sig på landet i Schweiz i 1971, hvor den sociale orden ikke er blevet påvirket af 60’ernes ungdomsoprør. Den unge mor Nora er en stille og vellidt kvinde, indtil hun begynder en kampagne for kvinders ret til at stemme – en ret den mandlige befolkning skal stemme om. En dramatisk og humoristisk historie om kvindekamp i en ikke så fjern europæisk fortid.

Filmen distribueres af Filmbazar.

I am Not Your Negro

Den amerikanske forfatter og borgerrettighedsforkæmper James Baldwin fortalte historien om racediskrimination i det moderne USA med sin uafsluttede roman "Remember This House". Samuel L. Jackson lægger stemme til en række af Baldwins tekster i filmen, der er en af årets helt centrale amerikanske dokumentarfilm.

Filmen distribueres af Øst for Paradis.