Iqbal Farooq klar med trailer

TRAILER. Nu er der trailer til Tilde Harkamps "Iqbal & den hemmelige opskrift", der får biografpremiere den 17. december.

"Iqbal & den hemmelige opskrift" er baseret på den første bog i Manu Sareens serie om Iqbal Farooq.

Iqbal er en charmerende, fantasifuld og sjov dreng, men det er ifølge hans far slet ikke nok, hvis man skal blive til noget i verden. Da Iqbal sammen med sin veninde Sille og lillebroren Tariq ved et uheld kommer til at sprænge deres skole i luften, er hans far dog det mindste problem.

De to forbrydere, Æselmand og Svinet, vil nemlig have fat i opskriften på det hjemmebryggede sprængstof og sprænge Tivoli i luften. Tariq kan ikke præcist huske opskriften, så forbryderne kidnapper den nuttede lillebror Dindua. Jagten går nu ind for at befri Dindua og redde Tivoli. Det kræver samarbejde, mod og ikke mindst en masse fantasifulde idéer, som Iqbal er ekspert i at levere.

Filmen præsenterer et helt nyt børnecast. Hircano Soares, Liv Leman Brandorf og Arien Takiar spiller Iqbal, veninden Sille og lillebror Tariq.

Voksencastet består af Rasmus Bjerg og Andreas Bo som superskurkene, mens Iqbals familie og naboer spilles af Runi Lewerissa, Sara Masoudi, Moowgliie Duissara, Dar Salim, Tine Rangan Thiesgaard, Sarah Hermansen, Zlatko Buric , Patricia Schumann Wulff og Torben Zeller. Desuden medvirker Ditte Hansen og Martin Brygmann.

"Iqbal & den hemmelige opskrift" er Tilde Harkamps debut som spillefilminstruktør. Manuskriptet er baseret på "Iqbal Farooq og den sorte pjerrot" og skrevet af Renée Toft Simonsen, der her er manuskriptforfatter på sin første spillefilm. Jesper Tøffner har fotograferet, og My Thordal har klippet.

Filmen er produceret af Elisabeth Victoria Poulsen, Christian Potalivo og Mikael Olsen for Miso Film og koproduceret af Ellen Riis fra Basmati Film med produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut gennem Markedsordningen. Desuden er den støttet af TV 2 og Den Vestdanske Filmpulje og distribueres af Nordisk Film Distribution.