Islandsk-danske Rams vinder i Cannes

CANNES. Grímur Hákonarsons islandsk-danske "Rams" vandt lørdag aften hovedprisen i konkurrenceprogrammet Un Certain Regard ved den sydeuropæiske filmfestival.

Den islandske filminstruktør Grímur Hákonarsons og holdet bag filmen "Rams" kunne lørdag aften fejre, at de vandt hovedprisen i sideprogrammet Un Certain Regard i Cannes. 

Grímur Hákonarson fik prisen overrakt af juryens formand, Isabella Rossellini, der havde været med til at udvælge filmen blandt de 19 film, der blev vist i Un Certain Regard-programmet.

"Rams" er islandsk-dansk koproduktion optaget på Island. Grímar Jónsson har produceret for islandske Netop Films, mens filmen er koproduceret af Ditte Milsted og Jacob Jarek fra Profile Pictures med koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

"Det har været fuldstændigt fantastisk at opleve den modtagelse "Rams" fik i Cannes. Filmen ramte tydeligvis en nerve hos både publikum, kritikere, distributører fra hele verden og selvfølgelig også juryen. Filmens udtagelse til Un Certain Regard var vigtigt – at den fik hovedprisen giver nu filmen en endnu bedre start på dens videre internationale liv," udtaler de to danske koproducenter. 

Læs Q&A med Ditte Milsted og Jacob Jarek, hvor de blandt andet fortæller om deres rolle i forbindelse med "Rams".

Filmene udspiller sig i en fjern islandsk dal, hvor Kiddi og Gummi passer deres fåreflokke, som er af gammel afstamning og anses for at være blandt landets fineste. De er brødre, men har ikke talt sammen i årtier. Da en dødelig sygdom bryder ud i Kiddis flok, er alles liv i dalen truet. De to giver dog ikke op uden videre og søger hver deres løsning: Kiddi med sin riffel og Gummi med sit gode hoved.