Islandske filmdage

FESTIVAL. Mød prisvindende instruktører, når dørene åbnes til Islandske Filmdage den 24. februar på Nordatlantens Brygge. 

Sidste år blev Grímur Hákonarson hædret i Cannes for filmen "Rams", som vandt festivalens prestigefyldte "Un Certain Regard"-pris. På tirsdag vil den islandske instruktør være at finde på Nordatlantens Brygge til en snak om den skæve island-danske fårekomedie, der ved samme lejlighed har dansk forpremiere.

Det sker i anledning af, at festivalen "Islandske Filmdage" fra den 24. februar til 2. marts sætter fokus på en voksende islandsk filmindustri, der i stigende grad vækker international opmærksomhed og vinder priser ved alverdens festivaler.

Grímur Hákonarson er bare én blandt flere islandske succesinstruktører, der aflægger Bryggen et besøg i forbindelse med festivalen. Man kan blandt andre også møde instruktør Fridrik Thór Fridriksson til en snak om den Oscar-nominerede "Naturens børn" samt Dagur Kári, som sidste år vandt Nordisk Råds Filmpris for den danske koproduktion "Virgin Mountain".

Hele festivalens program kan findes Nordatlantens hjemmeside

Islandske Filmdage præsenteres af Nordatlantens Brygge og Islands ambassade med støtte fra Det Danske Filminstitut og i samarbejde med Icelandic Film Centre.

Tid: 24. februar til 2. marts
Sted: Nordatlantens Brygge, København K.