Italiens Herkules i Cinemateket

Tirsdag den 30. marts kl. 19.00 indtages Cinemateket af den mytiske stumfilms-kæmpe Maciste fra Italien. "Maciste i underverdenen" vises med dansk simultanoversættelse og live-akkompagnement ved kontrabassist Ida Bach Jensen.

Når Italiens Herkules-figur Maciste tirsdag den 30. marts indtager Cinemateket, bliver det i selskab med Ida Bach Jensen og hendes kontrabas. Den konservatorieuddannede Ida Bach Jensen skaber stemning og lydeffekter, og tilbyder oplevelsen en ekstra dimension med sin elektroakustiske lydside. Hør smagsprøver af hendes musik her: http://idabachjensen.dk/audio.html.

Den overmenneskeligt stærke karakter Maciste havde sin glansperiode i 1920'erne i hele 26 stumfilm mellem 1914-26, og senere i en række b-film i 1960'erne.  

Maciste var enormt populær i sin samtid og kunne da også klare lidt af hvert. Han var tilsyneladende ikke bundet af hverken tid eller sted, og kunne det ene øjeblik kæmpe mod den bibelske Samson for derefter at optræde i samme film som den samtidige italienske komiker Totò.

Filmen "Maciste i underverdenen" fik stor ros i sin tid af selveste Frederico Fellini, der udtalte, at "Maciste i underverdenen" var den film, der overbeviste ham om, at han skulle være filminstruktør.


Tid: Tirsdag den 30. marts kl 19.00
Sted: Cinemateket , Gothersgade 55, Kbh K
Billetter: Tlf. 3374 3412
Bestil online, gem i din kalender og læs mere: "Maciste i underverdenen".