Iværksættere vil dæmme op for pirateri

PIRATER. Share with Care har fundet fire hold af unge iværksættere, der hver vil fremlægge deres koncept til at bremse pirateri. De fire hold får på lørdag deres idé vurderet af en jury bestående af bl.a. kulturminister Marianne Jelved.

RettighedsAlliancen, Telebranchen og Kulturministeriet står sammen bag initiativet Share With Care er, der skal sørge for at kunstnerne indenfor film, musik, litteratur, tv og spil får løn for deres arbejde ved at begrænse brugen af ulovlig download. Som led i kampagnen er der blevet lanceret en konkurrence, hvor 20 grupper af unge værksættere har udviklet deres bedste idéer på emne. Nu er de fire finalisthold fundet.

All You Can Culture, Bee Legal, Seetrue og Selvhenter er titlerne på de fire kårede finalisthold, som lørdag den 12. oktober skal dyste mod hinanden, når konkurrencen løber af stablen på DARE2mansion på Østerbro. 20.000 kroner og en iværksætterpakke til at hjælpe den bedste ide i gang står på spil. Til at kåre vinderen er et dommerpanel med kulturminister Marianne Jelved i spidsen og blandt andre Peter Aalbæk og Morten Strunge fra e-bogstjenesten Mofibo.

Fakta

Det er RettighedsAlliancen, Telebranchen (Teleindustrien og DI ITEK) og Kulturministeriet, der er gået sammen om kampagnen.

Det er første gang, at myndigheder, kulturelle brancheorganisationer og virksomheder er gået sammen om et lignende initiativ.

Kampagnen skal bidrage til

at styrke kendskabet til lovlige tjenester med kulturelt indhold som f.eks. musik, film og litteratur på nettet.

at oplyse om ophavsret, at påvirke brugeradfærden i retning af lovlige alternativer.

at få en stærkere forståelse og indsigt i brugernes adfærd.

Resultater

Læs de første resultaterne af Share With Cares undersøgelser. (pdf.)

Torsdag er der gå-hjem-møde 13-14.30 hos Dansk Industri. Her vil der blive dykket dybere ned i resultaterne og tage fat i de mest interessante perspektiver. Tilmelding sker hos nikoline@sharewithcare.dk

www.sharewithcare.dk

Finalisterne

All You Can Culture. Gruppens ide er at samle al kultur til én pris ét sted. I stedet for at forbrugeren skal betale for mange forskellige licenser og til forskellige abonnementer hver måned, koster adgangen til al digital kultur ét fast beløb, hvorefter pengene uddeles til de kunstnere, forbrugeren har hentet indhold fra.

Trailer

Bee Legal. Det er navnet på en chip, der skal registrere vores forbrug, udregne en pris og sende pengene til kunstnerne, så det bliver nemt og billigt at være forbruger af digital kultur.

Trailer

Seetrue. I dag er det svært at gennemskue, hvem der bliver modtagere af forbrugernes penge. Gruppen ønsker en kulturrevolution, hvor valget tilhører forbrugerne, så de kan stå inde for deres køb.

Trailer

Selvhenter. Ideen er en markedsplads med gratis digitalt indhold, hvor kunstnerne belønner deres fans, når de deler deres passion med venner og familie.

Trailer

Ved finalen skal grupperne bruge formiddagen på at udvikle deres ideer med professionel hjælp fra coaches og branchespecialister. De fremlægger deres ide for juryen, og den endelige vinder kåres.

Læs mere om konceptet på sharewithcare.dk eller på deres facebook

Tid: 12. oktober kl. 11
Sted: DARE2mansion, Vermundsgade 13-15, Østerbro
Kontakt Share with Care for at deltage i/dække finalen