Jacob Bitsch filmatiserer Jonas T. Bengtssons Aminas breve

PÅ OPTAGELSE. Jacob Bitsch er i gang med optagelserne til spillefilmen "Aminas breve" og filmer i øjeblikket med sit hold i Hamborg.

Janus er netop blevet udskrevet fra psykiatrisk afdeling efter et selvmordsforsøg, og han har en klar mission. Han skal finde gymnasieveninden Amina, koste hvad det vil. Amina har ved hjælp af sine mange breve givet Janus trøst og tro på fremtiden under indlæggelsen, men de livsvigtige breve er pludselig stoppet med at komme. Janus er overbevist om, at der er sket noget alvorligt med hende og begynder at samle puslespillets mange brikker. Jagten på sandheden fører ham ud på en farlig detektivfærd i storbyens dunkle gader, hvor alle, der kender Amina, synes at skjule noget.

Filmens altoverskyggende hovedrolle, Janus, spilles af Esben Smed, der høstede ros for sin rolle som Faxe i "Sommeren '92" og om få måneder spiller en af de større roller i DR's nye dramaserie "Bedraget". I "Aminas breve" medvirker desuden Lisa Carlehed, Omar Shargawi, Siir Tilif, Sarah-Sofie Boussnina, Hans Henrik Clemensen og Michael Slebsager.

Anders Ølholm har skrevet  manuskript baseret på Jonas T. Bengtssons prisbelønnede roman, "Aminas Breve". Niels Buchholzer er fotograf, Knirke Madelung står for production design, og Søren Ebbe er klipper.
 

Birgitte Skov producerer for Toolbox Film med produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut på 6,5 millioner kr. gennem konsulentordningen ved Steen Bille. Filmen koproduceres af tyske Tamtam Film, og desuden støtter DR og Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein. Scanbox Entertainment distribuerer.

"Aminas breve" forventes at få premiere i februar 2017.