"Jadekatten" går til filmen

Billede til artiklen Jadekatten går til filmen
Pension Bølshavn på Bornholm har fornemt besøg i disse dage. Under pensionatets loftbjælker arbejder prominente filmfolk nemlig på at forvandle Suzanne Brøggers roman "Jadekatten" til et manuskript, der skal ende på det hvide lærred.

Annette K. Olesen kommer til at sidde i instruktørstolen, og Oscar-nominerede Dorte W. Høgh skal sammen med to amerikanske manuskriptforfattere stå for manuskriptet til slægtsfortællingen, der følger fire generationer af kvinder. Suzanne Brøgger selv kommer til at være konsulent på filmen.

Udfordrende og lystfyldt
"Det store, smadder spændende arbejde lige nu handler om at prøve at finde frem til den kerne, som vi synes, man kan bygge en film på. For en film er jo en anden slags fortælling end en roman," siger Annette K. Olesen fra workshoppen i Bølshavn til TV 2/Bornholm.

Annette K. Olesen har tidligere gjort sig bemærket i filmbranchen med samtidsfilm som "Lille soldat" og "Små ulykker". Med "Jadekatten", der starter sin fortælling i 1945, træder hun ind på et nyt område.

"For mig er det en hel ny måde at arbejde på. Jeg skal tænke på en anden måde, som jeg synes er meget inspirerende og meget udfordrende og meget lystfuldt," fortæller hun.

Første Brøgger-filmatisering
"Jadekatten" udkom i 1997. Bogen er en familie-krønike, der følger en slægts kvinder fra 1945 og frem til 1990