Jagten har succes i Holland og England

INTERNATIONALT. "Jagten" klarer sig godt i udlandet – særligt i Holland og England, hvor filmen har haft premiere i efteråret.

Thomas Vinterbergs "Jagten" har haft premiere flere steder i Europa i efteråret, hvor publikum har vist stor interesse for den danske film. 

I Holland har filmen klaret sig særlig godt. Siden premieren i oktober har den indtjent knap en million dollars, svarende til 5,7 millioner kr., og er blandt de højest rangerede europæiske film på Hollands box office-liste.

Fakta

"Jagten" havde verdenspremiere i Cannes i foråret, hvor den blev tildelt tre priser, heriblandt bedste mandlige skuespiller for Mads Mikkelsens hovedrollepræstation.

Tidligere på måneden vandt filmen prisen for bedste europæiske manuskript på European Film Awards. Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm har sammen skrevet "Jagten".

Siden succesen i Cannes er filmen solgt til 20 lande og har bl.a. amerikansk premiere i 2013. 

Filmen er produceret af Morten Kaufmann og Sisse Graum Jørgensen for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Ligeledes er den blevet flot modtaget i England, hvor den søndag vandt en British Independent Film Award i kategorien Best International Independent Film of the Year. Filmen har begejstret de engelske anmeldere hos bl.a. The Telegraph, som kalder den en af årets bedste film og en en rating på Rotten Tomatoes på 90 procent friskhed. Det britiske publikum har også vist god interesse for filmen. I åbningsweekenden indtjente den over 400.000 kr. 

"Jagten" har dansk premiere den 10. januar 2013.