Jagten solgt til 20 lande

CANNES. Både kritikere og indkøbere i Cannes er begejstrede for Thomas Vinterbergs "Jagten", der havde verdenspremiere i festivalens hovedkonkurrence søndag aften.

Thomas Vinterbergs konkurrencefilm "Jagten" er blevet flot modtaget af både kritikere og indkøbere i Cannes. Interessen for filmen har ifølge filmens salgsselskab TrustNordisk været massiv efter weekendens visninger.

"Anmeldelserne har været overvældende, og det har interessen fra indkøberne også. Vi er glade og stolte over, at filmen vil få premiere over hele verden og håber, at det internationale publikum vil tage filmen til sig i samme grad som industrien her i Cannes," siger Rikke Ennis, direktør for TrustNordisk.

"Jagten" er foreløbig solgt til Italien (BIM Distributione), Rusland (Russian Report), Polen (KinoSwiat), Rumænien (Independenta Film ´97), Tjekkiet og Slovakiet (Cinemart), Grækenland (Seven Films), Argentina, Chile, Uruguay og Paraguay (Speed Well) , Israel (Lev Cinemas), Colombia (Babille Ciné), Eksjugoslavien og Albanien (Cinemania group), Storbritannien (Arrow Films), Benelux (WildBunch) og Frankrig (Pretty Pictures).

Kritikere: Knusende præstation fra Mads Mikkelsen

Også kritikerne har taget godt imod "Jagten" på festivalen. The Hollywood Reporters anmelder David Rooney udråber filmen til Vinterbergs bedste siden "Festen" og skriver bl.a.:

"Drevet frem af Mads Mikkelsens knusende præstation som den sagesløse mand, hvis liv trues af ødelæggelse, er filmen suverænt spillet af et cast, der aldrig rammer en falsk tone eller reducerer gennemslagskraften med forsonende følelser. De samme styrker gælder Vinterberg og Tobias Lindholms manuskript, der spinder en psykologisk horror-historie, som hele tiden er funderet i en troværdig virkelighed.”

Screens anmelder Fionnuala Halligan kalder filmen for "en selvsikker tilbagevenden til instruktørens tidligere formsprog" og finder ikke en pris usandsynlig: "Mikkelsen må i hvert fald være en kandidat med sin fremragende præstation som Vinterbergs offerlam," skriver Halligan i sin anmeldelse.

Endelig har The Guardians Peter Bradshaw store roser til filmen:

"Vinterberg er virkelig  kommet stormende tilbage med denne nye film, afgjort hans bedste siden "Festen", og en påmindelse om hans fremragende talent for foruroligende kollektivt drama: Det er direkte, stærkt, behersket og instrueret med klarhed og overvældende kraft, men stadig i besiddelse af stor underfundighed og nuance. … Mikkelsen, måske stadig bedst kendt som Bond-skurken i Casino Royale, viser præcis hvor eminent en performer, han er."

Også de danske anmeldere er begejstrede, og "Jagten" fører suverænt på det danske stjernebarometer.

"Jagten" fortæller historien om en mand, som kæmper mod en løgn, der truer med at ødelægge hans liv. Filmen er instruereret af Thomas Vinterberg, skrevet af Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm og produceret af Sisse Graum Jørgensen og Morten Kaufmann for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.