Jesper Christensen i ny svensk film

INTERNATIONALT. Jesper Christensen spiller hovedrollen i Jan Troells nye film "Dom över död man", som er udtaget til hovedkonkurrencen på Montreal World Film Festival.

"Dom över död man" handler om den svenske publicist og religionshistoriker Torgny Segerstedt (1876-1945), der var en af Sveriges første og skarpeste kritikere af Hitler og det tyske naziregime. Som chefredaktør for Göteborgs Handels och Sjöfartstidning og med pennen som våben kæmpede han før og under Anden Verdenskrig mod nazismen – en kamp som fik både politiske og personlige konsekvenser. Torgny Segerstedt døde kort før krigens afslutning.

"Dom över död man" får verdenspremiere på Montreal World Film Festival, hvor den er nomineret til en Grand Prix of the Americas i hovedkonkurrencen World Competition.

Klaus Rifbjerg har skrevet manuskript i samarbejde med Jan Troell. I filmens anden hovedrolle ses svenske Pernilla August. Både Jesper Christensen og hun medvirkede i Jan Troells seneste spillefilm "Maria Larssons eviga ögonblick" fra 2008.

"Dom över död man" er støttet af Det Svenske Filminstitut og har svensk premiere den 7. december.

Montreal World Film Festival afholdes fra den 23. august til den 3. september.