Jesper Jack ny konsulent for Kort- og dokumentarfilm

Det Danske Filminstituts bestyrelse har efter indstilling fra et enigt Kort- & dokumentarfilmråd ansat Jesper Jack som ny konsulent for Kort- og dokumentarfilm. Jesper Jack tiltræder den 10. juni 2009.

Jesper Jack er uddannet tv-tilrettelægger fra Den Danske Filmskole i 1997 og har siden arbejdet som instruktør, redaktør, formatudvikler og klipper på serier og enkeltstående dokumentarfilm. Jesper Jack har desuden en efteruddannelse fra EAVE, Europas ledende træningsprogram for filmproducere, og har fungeret som underviser på blandt Filmskolen, European Documentary Network og Filmværkstedet.

Fra 2006 har Jesper Jack været producer, instruktør og del af den kunstneriske ledelse i Cosmo Doc og har her produceret flere prisvindende dokumentarfilm, blandt andet "Fra Thailand til Thy" og "Fra Thy til Thailand" af Janus Metz.

Jesper Jack understreger selv nødvendigheden af en undersøgende og ydmyg indstilling til de mange fagligheder, der er i spil i udvikling og skabelse af dokumentarfilm, og siger om jobbet: "Jeg har selv baggrund i, hvad man kan kalde klassisk dokumentar, men jeg vil gerne stimulere nye kreative samarbejder med for eksempel fiktion og animation. Jeg er meget optaget af de muligheder, der ligger i nye medier og sociale netværk, og så må vi aldrig glemme publikum! Det er vigtigt, at hver enkelt film finder sit rette publikum, stort eller småt. Der skal være plads til både bestsellere og digte."

Områdedirektør for Produktion & Udvikling, Claus Ladegaard, udtaler: "Det er med stor glæde, at vi ansætter Jesper Jack som konsulent. Jesper Jack har en alsidig erfaring som instruktør, producer, fotograf og underviser; de kompetencer bliver en stor gevinst for Det Danske Filminstitut og dansk dokumentarfilm, der lige nu er inde i en fantastisk udvikling."

For yderligere information:

Det Danske Filminstitut
Claus Ladegaard, Områdedirektør for Produktion & Udvikling,
3374 3433, clausl@dfi.dk