Joachim Fjelstrup som Berlin-stjerne

BERLIN. Joachim Fjelstrup, der næste år kan ses i hovedrollen i Ole Christian Madsens nye film "Steppeulven", er udvalgt til at blive en af de ti europæiske Shooting Stars på februars filmfestival i Berlin.

En international jury har udvalgt Joachim Fjelstrup som Shooting Star til Filmfestivalen i Berlin. Den unge skuespiller har hovedrollen i Ole Christian Madsens "Steppeulven", der får dansk premiere den 19. februar.

Juryen giver den danske skuespiller følgende ord med på vejen: 

"Joachim kunne ikke have fået en bedre spillefilmdebut end i 'Steppeulven'. Som virkelighedens beatnik-rockmusiker Eik Skaløe er han ganske enkelt gribende og bringer alle sider frem i en mand, hvis tragisk korte og pinefulde liv ikke desto mindre var oplyst af kærlighed, latter og hovedkulds rock'n'roll-energi."

27-årige Joachim Fjelstrup afsluttede sin uddannelse på Statens Teaterskole i 2013. Han ligner virkelighedens Eik Skaløe på udseendet, har en fantastisk sangstemme og har selv indsunget Steppeulve-numrene i filmen. Undervejs i sin uddannelse har Fjelstrup medvirket i forestillingerne "Tartuffe" og "En skærsommernatsdrøm" på Grønnegårds Teatret.

Fjelstrup er blevet nomineret til Shooting Stars-arrangementet af Det Danske Filminstitut, og en international jury har udvalgt de ti stjerner.

Shooting Stars, der bliver organiseret af European Film Promotion, ønsker gennem arrangementet at promovere nye europæiske skuespillere, der har potentiale til at få internationalt gennembrud.

I Berlin Filmfestivalens første weekend skal Fjelstrup sammen de andre Shooting Stars gå op ad den røde løber, deltage i pressemøder, fotosessions, middage, gallafester og after-parties og mødes med castere, producere og en lang række filmfolk. Alt det skal skabe opmærksomhed om de kommende unge stjerners internationale karriere. 

Berlin Filmfestivalen afholdes 5.-15. februar.