Joachim Malling ny formand for DFI's bestyrelse

Administrerende direktør for G.E.C. Gads Fond og tidligere direktør i det Berlingske Officin, Joachim Malling, skal stå i spidsen for Det Danske Filminstituts bestyrelse.

Kulturminister Per Stig Møller har i dag beskikket administrerende direktør Joachim Malling som formand for Det Danske Filminstituts bestyrelse. Joachim Malling afløser Bo Damgaard, der overgår til en stilling som direktør for FilmFyn.

I en pressemeddelelse skriver kulturministeren om udnævnelsen, at Joachim Malling bringer stor faglig indsigt i kulturlivet og stærke leder-erfaringer med sig:

"Jeg er sikker på, at Joachim Malling bliver en god formand for Det Danske Filminstituts bestyrelse. Joachim Malling bibringer både ledelsesmæssig erfaring samt faglige kompetencer, som Det Danske Filminstitut kan drage nytte af. Jeg vil samtidig gerne takke den afgående formand Bo Damgaard for det store arbejde, som han har udført."

"Jeg glæder mig til samarbejdet med Joachim Malling," siger Henrik Bo Nielsen, administrerende direktør på Det Danske Filminstitut. "Med Joachim Mallings baggrund i kultur- og medieverdenen er jeg overbevist om, at vi har fået en stærk formand til at stå i spidsen for bestyrelsens arbejde."

Joachim Malling har arbejdet flere år i forlags- og mediebranchen med poster som direktør i det Berlingske Officin og som direktør i forlagsbranchen. Han er i dag administrerende direktør for G.E.C. Gads Fond.

Kontakt:

Kulturministeriet
Kommunikationschef Michael Jannerup
Tel. 2469 6421
Læs Kulturministeriets pressemeddelelse

Administrerende direktør Joachim Malling
Tel. 2094 2314

Administrerende direktør Henrik Bo Nielsen, DFI
Tel. 3374 3501
hbn@dfi.dk