Joachim Triers Thelma med dansk støtte

KOPRODUKTION. Joachim Trier er i denne uge gået i gang med optagelser til sin nye, norske spillefilm med arbejdstitlen "Thelma", der ligesom instruktørens forrige film "Louder than Bombs" er dansk koproduceret.

Joachim Triers næste film, "Thelma", handler om en ung kvinde, der flytter til Oslo for at studere og samtidig opdager, at hun har skræmmende overnaturlige evner.

Eskil Vogt og Trier selv har skrevet manuskript, og bag produktionen står Triers sædvanlige producer Thomas Robsahm fra Motlys, og fra dansk side koproducerer Eva Jakobsen, Katrin Pors og Mikkel Jersin for Snowglobe.

På den danske del af holdet deltager også Joachim Triers faste samarbejdspartner og klipper Olivier Bugge Coutté. Morten Jacobsen laver specialeffekter, Stig Günther stunt, Dennis Knudsen makeup, og Ghost VFX og The Gentlemen Broncos står for filmens komplekse visuelle effekt-sekvenser.

Det Danske Filminstitut yder koproduktionsstøtte på 2,0 mio. kr., og desuden støtter Copenhagen Film Fond og DR. Der er forventet premieredato i efteråret 2017.