Jonas Bjerre bag soundtrack til Skyskraber

MUSIK. Mew-forsangeren Jonas Bjerre står bag det anmelderroste soundtrack til Rune Schjøtts debutfilm "Skyskraber". Filmen har dansk premiere 15. september.

Et lettere surrealistisk univers danner rammen for ung og forviklet kærlighed i Rune Schjøtts debutfilm "Skyskraber". Solodebutanten Jonas Bjerre har skabt filmens soundtrack med udgangspunkt i filmens karakterer og stemning. Albummet er blevet positivt modtaget af anmelderne – Kim Skotte skriver således i Politiken:

"Jonas Bjerres særlige evne til at forvandle kryptiske teksters afsnubbede sætninger til sange, der giver deres helt egen mening og svæver ved egen kraft, har sjældent forekommet mere naturlig."

I "Skyskraber" bor den 17-årige Jon i en lille isoleret flække. Han undertrykkes af sin far, hans eneste ven er en 9-årig dreng, og han er hemmeligt forelsket i købmandens smukke datter, den blinde Edith. Og så lider Jon af forhudsforsnævring. Da Edith pludselig tilbyder Jon sin mødom, må han lære, at ikke alle hans drømme er rene luftkasteller.

Rune Schjøtts film havde verdenspremiere på Berlin Festivalen i 2010 i ungdomsprogrammet Generation 14Plus.

"Skyskraber" er produceret af Morten Kjems Juhl, Birgitte Skov for Fine & Mellow med støtte fra RÅFILM-puljen.

Albummet kan købes på Jonas Bjerres hjemmeside.

Smagsprøve fra albummet