Jonas Kærup Hjort debuterer med spillefilm

I PRODUKTION. Instruktør Jonas Kærup Hjort har netop afsluttet optagelserne til sin første spillefilm, 'Den Næstsidste', der er støttet af Filminstituttets talentordning New Danish Screen.

Jonas Kærup Hjort debuterer som spillefilminstruktør med en absurd og sort-humoristisk fortælling om et menneskes rejse ind i mørket.

Omdrejningspunktet i 'Den Næstsidste' er en ubetydelig vandaflæser, der kommer til en gigantisk bygning for at aflæse vandmålerne. Inden han ved af det, er han fanget i en mørk spiral af absurde hændelser.

Hovedrollen som vandaflæseren spilles af Joen Højerslev. På rollelisten er også Joen Bille, Anne Fletting, Malene Melsen og Stine Schrøder.

’Den Næstsidste’ er både instrueret og skrevet af Jonas Kærup Hjort, der er uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2017. Hans afgangsfilm 'Om en måned' modtog tre priser ved Ekko Shortlist Awards 2018. Før Filmskolen arbejdede Hjort på teatret som skuespiller og instruktør.

Filmen er støttet af Filminstituttets talentordning New Danish Screen, hvilket har givet holdet mulighed for at arbejde med en visuel skitse fremfor ord i forbindelse med den kreative udvikling af filmens ide og fortællegreb. 

"Det har givet os bedre mulighed for at afprøve fortællingens univers og skabe den rette tone, end hvis vi alene havde udviklet filmen på et skrivebord. På den måde kunne vi også udvikle vigtige elementer som filmsprog og stilistiske greb samt teste location og skuespillere," siger producer Rikke Tambo.

Mette Damgaard-Sørensen, kunstnerisk leder af New Danish Screen, siger om Hjorts debutfilm: ”Jonas Hjort viste i sin afgangsfilm fra Filmskolen et markant kunstnerisk blik, der nu foldes ud i en visuel prægnant, barok og morsomt foruroligende debutfilm, som udforsker grundvilkårene for det at være menneske."

Rikke Tambo producerer for Tambo Film i samproduktion med norske Chezville. Filmen er desuden støttet af Den Vestdanske Filmpulje, Det Norske Filminstitut og den norske mediefond Zefyr.

New Danish Screen

New Danish Screen har til formål at støtte udvikling af manifesterede talenter.

Ordningen skal styrke talentudviklingen i dansk film og skal sikre den fremtidige udvikling af dansk film, så dansk film bevarer sin originalitet, mangfoldighed og dynamik.