Jonatan Spang instruerer filmkomedie

Jonatan Spang debuterer som spillefilminstruktør med "Talenttyven", der produceres af Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Jonatan Spang har til sin første spillefilm, "Talenttyven" samlet en perlerække af landets komiske talenter: Casper Crump og Mille Lehfeldt spiller hovedpersonerne Mark og Laura, og holdet består desuden af Frank Hvam, Mille Dinesen, Birthe Neumann, Simon Jul, Nicolas Bro m.fl. Spang medvirker også selv.

Mark er sanger i et falleret boyband, og Laura er ved at være træt af at spille andenviolin i deres forhold. En dag får Laura testet sit talent hos opfinderen Aslan, og det viser sig, at hun er helt utrolig talentfuld. Laura får med ét selvtillid og succes, mens Marks karriere fortsætter mod afgrunden. Mark opdager, at talent ikke blot kan måles, men også stjæles ved hjælp af Aslans maskine. I kærlighedens navn suger han sin intetanende kæreste blank for talent og går selv mod stjernerne – og mod gigantiske problemer på hjemmefronten …

"Jeg satser på at kunne bruge min erfaring fra comedy, teater og film til at kunne stå i spidsen for en pissesjov film, som rammer bredt og vælter hele landet. Nu må vi se!", siger Jonatan Spang.

Jonatan Spang og Mette Heeno har skrevet manuskript, og Bo Ehrhardt producerer for Nimbus Film."Talenttyven" modtager produktionsstøtte på 5,5 mio. kr. fra Det Danske Filminstitut gennem af markedsordningen. Optagelserne begynder den 25. april, og der er forventet biografpremiere i efterårsferien 2012.

Nimbus Film, Bo Ehrhardt , bo@nimbusfilm.dk, 2627 1110
Det Danske Filminstitut, Marianne Moritzen, mariannem@dfi.dk, 4046 3757