Jørgen Leth-udstilling på IDFA

IDFA. Udstillingen "Mit navn er Jørgen Leth" kan opleves på dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam, hvor instruktøren også sidder i den officielle jury.

Han er cykelentusiast, digter, journalist og forfatter og har instrueret en lang række dokumentarfilm. Han insisterer på skønheden i livet og er besat af virkeligheden, som han skildrer med en dyb antropologisk nysgerrighed. Han regnes for at være en ledende figur i den eksperimentelle dokumentarfilm.

Hans navn er Jørgen Leth. Og det navn kan publikum på den internationale dokumentarfilmfestival IDFA i Amsterdam nu lære bedre at kende, når den retrospektive udstilling "Mit navn er Jørgen Leth" åbner som del af festivalens eksperimentelle dokumentarfilmprogram Paradoc og programmet om nye medier DocLab.

Udstillingen, som bliver præsenteret fra den 14.-25. november i De Brakke Grond i Amsterdam, er en koncentreret version af Michael Thoubers udstilling på Kunstforeningen Gl. Strand i København i sommer. Udstillingen fremviser de mange facetter af Leths kunstneriske oeuvre i form af film, plakater og digte.

Læs mere om udstillingen på IDFA og Gl. Strand, og læs DFI's engelsksprogede artikel Documentary Dandy

Jørgen Leth er desuden medlem af IDFA's officielle festivaljury.