Julegaver til filmelskere

Mangler du stadig julegaven til ham eller hende, der er vild med film, er her et par idéer.

Medlemskab til Cinemateket I Cinemateket, Gothersgade 55, kan du for 250 kr. købe et gavekort til et medlemskab for 2007. Som medlem kan man købe billetter til reduceret pris til Cinematekets mere end 2000 årlige forestillinger. Desuden giver medlemskabet adgang til en række særarrangementer i løbet af året. Som medlem får man hver måned tilsendt det trykte program. Prisen er kun 125 kr., hvis medlemskabet er til en studerende ved en videregående uddannelse eller til en, som er fyldt 65. For 300 kr. kan man give et medlemskab til to i samme husstand.

Filmbøger I Cinematekets Film- & Boghandel, Vognmagergade 8B, finder du et stort udvalg af filmbøger: både opslagsværker, billedværker og bøger for filmnørden. F.eks. Det Danske Filminstituts netop udsendte '100 Years of Nordisk Film', som gennem ti essays giver indblik i de mindre kendte sider af Nordisk Films 100-årige historie.

Dvd'er og kalender Film- & Boghandelen har også et stort udbud af feinschmecker-dvd'er, dvd-samlinger og aktuelle filmudgivelser. F.eks. Filminstituttets dvd'er med nyrenoverede danske stumfilmklassikere, en 'Dogme Kollektion med de fire første Dogmefilm eller en dvd-samling af Nordisk Film-klassikere. Men butikken sælger også andet end bøger og dvd'er, f.eks. 'Årets cooleste kalender 2007' med film stills fra den aktuelle Louisiana-udstilling 'STJERNESKUD - 100 års filmbilleder'.

Gløgg i SULT I Cinematekets restaurant SULT kan man oven på juleindkøbene slappe af med et glas gløgg og æbleskiver.

Køb online Julegaverne kan også være danske kort- og dokumentarfilm købt via nettet på www.kortogdok.dk. Og på nettet finder man desuden et udvalg af varer fra DFI Film- og Boghandel i online-butikken DFI Film- og boghandel.