Juleinspiration for de mindste

FILM-X. Hver mandag inden jul lægger 'Film i kufferten' ny inspiration op til digitale julelege. Film i kufferten er et initiativ, der skal inspirere til at inddrage film i børnehavebørns hverdag.

De tre første mandage i december udgiver 'Film i kufferten' en julekalender designet til børnehavebørn og pædagoger, der kan bruge lidt inspiration til sjove lege i julen. Legene involverer hyggelige og sjove filmaktiviteter. Temaet for legene er jul / vinter, og formålet med legene er at inspirere til nye, kreative måder at bruge de digitale medier på i hverdagen. Legene kan også leges hjemme i stuerne.

De første seks inspirationslege ligger allerede klar, og man kan blandt andet lære at lave stop-motion film eller skabe en visuel tampen brænder i 'Hvor er nissen?'.

Film i kufferten

Film i kufferten består af både en digital og en fysisk kuffert.

Den fysiske kuffert møder børnene på udvalgte biblioteker. Den består af en iPad, stativ og materialer til animationsfilm. Film i kufferten anvendes til forløb, hvor børnehavegrupper skaber en filmfortælling sammen med en bibliotekar.

Den digitale kuffert er et gratis online-tilbud. Her bruges børnehavens eget udstyr – enten en tablet eller en computer med kamera.

Film i kufferten kan inddrages som en pædagogisk aktivitet, hvor den voksne introducerer børnene for de mange muligheder gennem strukturerede lege. Aktiviteterne kan kobles op på anbefalede film, der kan inspirere til at lege med filmsproget på nye måder. Når børnene er fortrolige med filmkufferten, kan de eksperimentere mere frit med at skabe film på egen hånd.

Her er en stop-motion film fra Film-X egen stop-motion app, med hvilken man kan skabe sine egne små filmhistorier.

Se alle legene i julekalenderen her. Der kommer flere næste mandag den 15. december.

Film i kufferten er et legeredskab, der skal inspirere til at inddrage film i børnehavebørns hverdag. Den digitale kuffert er et gratis online-tilbud, der skal skabe filmlege målrettet børn i alderen 4-6 år. Tilbuddet består af en blanding af vejledning og inspirationsmateriale, streaming af film fra Filmcentralen og stop-motion app'en fra FILM-X.