Jylland får kreativt trekantsområde

TALENT. Projektet Bermuda er et samarbejde mellem Animationsskolen i Viborg, Platform4 i Aalborg og Talentfabrikken, Filmby Aarhus. Nu kickstarter de Bermudafilm, et nyt netværk for unge talenter med interesse for film.

"I Aalborg er der tradition for installationskunst, i Viborg er animationsfilmen i fokus, og i Aarhus er vi mere filmorienteret", fortæller Marie Elbæk, der er projektmedarbejder ved Filmby Aarhus. Nu er det tanken, at de tre jyske byer med de tre forskellige kreative profiler skal arbejde endnu mere på tværs af medier, genrer og platforme.

Det nye netværk Bermudafilm er rettet mod alle med interesse for film, og den hastige udvikling indenfor film- og medieteknologi har meget at sige i forhold til tanken om at arbejde på tværs.
"Men det handler samtidig om at finde en balance mellem teknologi og det klassiske ansigt-til-ansigt-møde", siger Marie Elbæk. "Vi bruger naturligvis de sociale medier flittigt, for det er der, de unge kreative talenter er. Samtidig tror vi fuldt og fast på, at intet kan erstatte det fysiske møde. Vi er optaget af at flytte viden rent fysisk, og det gør vi bl.a. via studieture".

Bermudafilm skydes i gang i dag fredag den 23. maj med en studietur til Filmskolen i København, og efter sommerferien arrangeres en studietur til Skagen. Her skal en workshop give netværkets medlemmer en dybere indsigt i relevante aspekter af filmproduktion og filmbranchen, bl.a. ved at behandle emner som finansiering, PR, second screen og funding.

Læs mere på Projekt Bermudas hjemmeside.