Kære dansk film…

OPFORDRING. Producentforeningen inviterer borgerne til at skrive kærestebreve til dansk film.

Hvornår er dansk film bedst? Hvad vil du gerne have mere af? Hvad skal dansk film gøre, for at få dit hjerte til at slå lidt hurtigere?

I en kampagne i forbindelse med de kommende Medie-og Filmaftaler har Producentforeningen bedt en række danskere om at dele deres (k)ærlige følelser for dansk film. Formålet er at sætte fokus på den betydning dansk spillefilm har for den enkelte og for samfundet.

”Dit talent er større end dit land, og det er derfor jeg skriver til dig. Du har en alvor, der næsten gør ondt, du har et skævt smil, der redder meget, men du kan meget mere, end du har vist os…”

”Tak fordi du fortæller historier fra og om mit land. Tak fordi du mestrer mit sprog, min ironi og min humor (…) Når jeg ser dig, ser jeg mig selv. Jeg mindes om, at jeg findes, og at vi findes. Jeg håber, du holder ud min gamle ven. Fremtiden er fuld af små historier, som mangler at blive fortalt”…

Sådan lyder det i to af de breve, man kan finde på hjemmesiden kaerestebreve.dk. Brevene bliver læst op og kommenteret af kendte danske skuespillere som Amanda Collin, Bodil Jørgensen, Rasmus Bjerg og Søren Malling.

Kampagnen kører indtil 1. maj, hvor Producentforeningen kigger alle brevene igennem og belønner de 10 bedste med 10 biograf-billetter. De mest tankevækkende breve sendes videre til politikerne.

Send dit brev her.