Kære videodagbog…

Billede til artiklen Kære videodagbog...

Den dokumentariske webserie DOXWISE DAGBOG åbner sin anden sæson med fire nye modige medvirkende og et af Danmarks nye store dokumentartalenter i instruktørstolen.

De kommende ti uger kan man følge fire hudløst ærlige unge i den dokumentariske webserie DOXWISE DAGBOG. Udstyret med et kamera filmer de deres hverdag og betror deres inderste tanker og bekymringer i 40 afsnit, som publikum kan følge og kommentere på seriens website. Dialogen vil påvirke de følgende afsnit.

Billede til artiklen Kære videodagbog...De fire meget forskellige medvirkende har alle et personligt problem eller projekt, som de søger afklaring på:

Den 20-årige muslimske kvinde Khadije er studerende og bosiddende i København. Efter mange års adskillelse vil hun rejse tilbage til Libanon for at gense den far, der kidnappede hende som tiårig.

Woody på 18 år fra Odsherred har meldt sig til Hærens opklaringsbataljon og skal i krig i Afghanistan - mod sine forældres vilje.

Billede til artiklen Kære videodagbog...21-årige Louisa er lesbisk og lever sit liv i den københavnske undergrund som dj og festarrangør. Nu skal hun forberede en stor event i København og samtidig vænne sig til livet uden kæresten, der er taget på højskole.

Den 19-årige pladesmedslærling Elton fra Vestjylland kæmper med angsten for at løsrive sig fra sine forældre, som ikke forstår ham og ikke længere vil have ham boende hjemme.

Seriens instruktør, Christian Sønderby Jepsen, har udvalgt de medvirkende og skal redigere deres råbånd, men derudover har han ingen indflydelse på, hvad de fire ønsker at filme og fortælle i løbet af de ti uger, som processen varer.

"Som instruktør på DOXWISE er jeg nysgerrig efter at komme ind under huden på filmenes medvirkende, at blive ramt af deres tanker og historier for så at opdage, at vi spejler os i hinanden. Jeg har udvalgt to piger og to drenge, der aldersmæssigt spænder fra 18 til 21 år. De er fundamentalt meget forskellige, men ét vigtigt fællestræk er, at de alle er midt i en dannelsesrejse", siger Christian Sønderby Jepsen.

Om instruktøren og DOXWISE
Christian Sønderby Jepsen er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskoles dokumentarinstruktør / TV-tilrettelægger-linje i 2007. Han har instrueret adskillelige film og modtog sidste år Politikens Publikumspris på CPH:DOX for dokumentarfilmen "Side om side", som er produceret med støtte fra Filminstituttets talentudviklingsordning, New Danish Screen. Filmen er netop udtaget til Hot Docs 2009 i Toronto.

Det er anden gang produktionsselskabet Copenhagen Bombay gennemfører DOXWISE Dagbog med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Miriam Nørgaard.

Christian Sønderby Jepsen har arvet DOXWISE-projektet fra dokumentarinstruktør Michael Noer, der var instruktør på første sæson af serien. Serien blev til på et initiativ fra Filmværkstedet , som også støttede produktionen af serien.

DOXWISE DAGBOG er et af flere projekter, der er igangsat og støttet af Det Danske Filminstitut med ønsket om at undersøge, hvordan dokumentarfilm spiller sammen med de mange nye medier og platforme. DFIs konsulenter på Kort- og dokumentarfilm og New Danish Screen har netop gjort status over disse projekter i artiklen "Dokumentarfilm og de nye medier på DFI".

I år præsenteres DOXWISE i samarbejde med Politiken.tv, som hoster de mange webisodes.

Besøg også seriens website doxwise.dk

DOXWISE DAGBOG sæson 1 kan ses her.