Kærestesorger og fængselsliv til indisk publikum

FESTIVAL. Danske film af blandt andre Lars von Trier, Tobias Lindholm, Nils Malmros og Annette K. Olesen er på plakaten i disse dage i Chennai, hvor Den Danske Ambassade inviterer til filmfestival. Begivenheden er udsprunget af Det Danske Filminstituts samarbejde med ambassader verden rundt.

Denne første danske filmfestival i Chennai er organiseret i samarbejde mellem The Indo Cine Appreciation Foundation, Den Danske Ambassade i New Delhi, Det Danske Konsulat i Chennai og Det Danske Filminstitut. Festivalen varer tre dage med start den 10. juni.

De syv film på programmet er "Kærestesorger" (Nils Malmros), "Vanvittig forelsket" (Morten Giese), "Antichrist" (Lars von Trier), "R" (Tobias Lindholm / Michael Noer), "Lille soldat" (Annette K. Olesen), "Eksperimentet" (Louise Friedberg) og den norsk-danske koproduktion "Headhunterne" (norske Morten Tyldum).

Film om kærlighed og menneskets mørke sider

Ifølge Emanadar Thangaraj, som er generalsekretær for Indo Cine Appreciation Foundation og leder af festivalen, er danske film karakteristiske ved deres realisme, religiøse og moralske tematikker, seksuelle frimodighed og tekniske innovation. Han mener, de danske film på programmet i høj grad er relevante for et indisk publikum:

"Med de udvalgte film vil det indiske publikum få en generel forståelse for dansk kultur og et godt kendskab til en række spændende danske værker. Temaerne kommer vidt omkring, fra den svære kærlighed mellem unge voksne, menneskets mørke sider og de barske realiteter for minoriteter i samfundet – alle med udgangspunkt i personlige livshistorier."

Danske film til ambassader

Dansk film er til stede på endnu en indisk festival: European Union Film Festival har i år temaet "Celebrating Women" med dansk indslag i form af Martin Pieter Zandvliets "Applaus", der endda har fået en fornem placering som illustration på festivalens plakat. "Celebrating Women" finder sted i 11 indiske byer fra marts til juli.

De danske film på de to indiske festivaler er resultatet af et mangeårigt samarbejde mellem Det Danske Filminstitut og de danske ambassader rundt om i verden. Hvert år formidles en filmpakke med dvd'er af nyere danske film til danske repræsentationer i udlandet, som kan distribuere filmene i forhold til lokale initiativer, filmfestivaler, filmklubvisninger, mindre filmfestivaler og lignende events.

DANISH FILM FESTIVAL 5Billede fra åbningsceremonien den 10. juni. Foto: Indo Cine Appreciation Foundation

celebrating-woman-india
Tags: festivaler