Kampagne får unge til at droppe ulovlig streaming

KAMPAGNE. I november lancerede en samlet filmbranche sammen med en række virksomheder og organisationer kampagnen Os der elsker film, som sætter fokus på konsekvenserne af ulovlig streaming og download af film og tv-serier. Kampagnen har fået flere unge til at ændre holdning til brugen af de ulovlige tjenester.

Kampagnen Os der elsker film synes at have ramt plet hos mange af de unge, med budskabet om at ulovlig streaming har konsekvenser. Ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov har 56 procent af de unge mellem 15 og 24 år set kampagnen, og 54 procent af dem mener, at det slet ikke er acceptabelt at streame film ulovligt. Hver fjerde af de unge angiver, at de herefter har ændret holdning til deres eget forbrug af de ulovlige tjenester.

"vi har formået at lave en kampagne, som faktisk rammer de unge" Line Aarsland

Fra aktørerne bag kampagnen er der også glæde at spore:

“Vi ved, at det især er de unge, som streamer ulovligt, fordi det er nemt, og fordi det ikke opfattes som rigtig ulovligt. Derfor er det utrolig glædeligt, at vi har formået at lave en kampagne, som faktisk rammer de unge – 84 procent af dem synes ligefrem kampagnen er god – og tilmed påvirker deres adfærd. Det er utroligt positivt,” siger Line Aarsland, som er Vice President for Communication and Public Affairs i Egmont.

Kampagnen “Os der elsker film” består blandt andet af en film med skuespillerne Lars Brygmann og Bebiane Kreutzmann I hovedrollerne. Filmen er, siden kampagnens start i november, blevet set mere end tre mio. gange i landets biografer, på online-platforme samt på hjemmesiden www.osderelskerfilm.dk, hvor der også kan findes oplysninger om konsekvenserne ved ulovlig streaming og download.

Bag kampagnen står: Rettighedsalliancen, Egmont, Nordisk Film, Alinea, Kulturministeriet, Det Danske Filminstitut, Producentforeningen, Danske Biografer, Foreningen af Danske Videodistributører, Foreningen af Filmudlejere i Danmark, Blockbuster, TDC, DI Digital, Dansk Erhverv, Danske Filminstruktører, Danske Scenografer, Google, Danske Dramatikere og Carl Hansen & Søn.