Kampagne mod ulovlig streaming del 2

PIRTATERI. Kampagnen Os der elsker film vil i den kommende tid annoncere på ulovlige filmsites for at henvende sig direkte til dem, som besøger de ulovlige sider, for at vise konsekvenserne af ulovlig streaming.

"Streamer du ulovligt? Kender du konsekvenserne?" Det budskab vil danskere i de kommende uger blive mødt med, hvis de besøger et ulovligt filmsite.

Det er anden del af kampagnen Os der elsker film, som en samlet filmbranche står bag. I første del af kampagnen gik man bredt ud, med en viral informationsvideo med bl.a. Martin Brygman. I anden del tager kampagnen helt nye midler i brug for at målrette annoncer til dem, der rent faktisk besøger ulovlige sider. I en begrænset periode indrykkes annoncer på de ulovlige sider, som advarer og oplyser om konsekvenserne ved at streame film og tv-serier ulovligt.

Bag kampagnen står

Det Danske Filminstitut

Producentforeningen

Rettighedsalliancen

Foreningen af Danske Videodistributører

Foreningen af Filmudlejere i Danmark

TDC, Blockbuster

Nordisk Film

Egmont

Dansk Industri

Dansk Erhverv

Danske Biografer

Danske Dramatikere

Danske Filminstruktører

Dansk Skuespillerforbund

Danske Scenografer

undervisningsforlaget Alinea

Læs mere om kampagnens første del.

"Mange unge ved godt, at det er ulovligt at bruge de ulovlige streamingsites, men de synes ikke, at det er alvorligt ulovligt. Det vil vi gerne fortælle dem direkte på de ulovlige sider. Vi vil oplyse om, at det faktisk har nogle konsekvenser – både for dem selv, der for eksempel risikerer virus og at få stjålet deres personlige oplysninger, og for filmbranchen, der får sværere ved at lave flere gode film, hvis ingen betaler," siger Maria Fredenslund, direktør for RettighedsAlliancen i en pressemeddelelse.

Os der elsker film er i forvejen til stede med annoncer, budskaber og kampagnefilm på en lang række lovlige online-sites.

"Det nye er, at vi helt ekstraordinært annoncerer på ulovlige sider – noget som vi normalt tager skarpt afstand fra. Vi har valgt at gøre det i en begrænset periode for at sætte fokus på konsekvenserne af ulovlig streaming og skabe en konstruktiv debat," siger Klaus Træholt, der er nordisk marketingdirektør hos Nordisk Film.

På kampagnesiden www.osderelskerfilm.dk kan man læse meget mere om de forskellige konsekvenser ved ulovlig streaming samt finde et omfattende undervisningsmateriale målrettet 7.-9. klasse til fri afbenyttelse for landets skolelærere.

Især unge

Ulovlig streaming og ulovlig download er især udbredt hos de unge. En undersøgelse lavet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov viser, at 40 % af de 15-50-årige mindst en gang om måneden ser film eller tv-serier fra ulovlige sider eller sider, de er i tvivl om er lovlige. Ser man specifikt på aldersgruppen 15-25 år er tallet oppe på 50 %. Den gode nyhed er, at de samme unge også benytter de lovlige tjenester – 90 procent af de unge streamer lovligt ifølge undersøgelsen, som bygger på i alt 1.506 CAWI-interview med danskere i alderen 15-50 år.

Maria-fredenslund